Info

Vuodesta 1988 lähtien on Turussa kokoonnuttu Tuula Ekbomin johdolla joka viikko Ilpoistenpiirin Sanan, rukouksen ja ylistyksen iltaan paria jouluaattoa lukuunottamatta.

Tuulan ja muiden Ilpoistenpiirin puhujien lisäksi puhujia on ollut yli seurakuntarajojen eri puolilta Suomea ja monista muista maista. Ilpoistenpiirillä on alusta lähtien ollut oma ylistysryhmä, mutta sen lisäksi monia vierailevia laulajia ja muusikoita on ollut mukana tiistai-illoissa.


Tuula Ekbom kuuluu ev.lut kirkkoon, Turun Henrikin seurakuntaan. Siellä hän oli aktiivisena maallikkona vetänyt vuosikaudet kahta raamattupiiriä Ilpoisten seurakuntatalolla, kun vuonna 1988 Jumala puhui hänelle: "Tyttäreni lähde kertomaan armolahjojen todellisuudesta ja Pyhästä Hengestä erityisesti luterilaisessa kirkossa. Julista selkeää kääntymistä ja kokonaisvaltaista Jeesuksen seuraamista ja rukoile sairaiden puolesta." Tämä sana toteutui, kun Ilpoisten seurakuntatalolla raamattupiireissä parantui ihmisiä, ja sen seurauksena monet uudet tulivat mukaan. Toinen raamattupiiri muuttui Sanan ja rukouksen illoiksi, ja pian pieni noin 160 hengen seurakuntatalo oli täynnä. Kutsuja alkoi tulla myös muihin seurakuntiin ja viikonloput täyttyä näistä matkoista.


Martin seurakunnan kirkkoherra kuuli tiistai-iltojen tilanahtaudesta Ilpoisten seurakuntatalolla ja tarjosi Martinkirkkoa näiden tilaisuuksien käyttöön. Vuoden 1993 syksystä lähtien Ilpoistenpiiri on kokoontunut Martinkirkossa, johon mahtuu noin 1000 henkeä.

Tilaisuudet olivat tulleet tunnetuksi Ilpoistenpiirin iltoina, ja sitä nimeä on käytetty edelleen, vaikka paikka vaihtui Martinkirkoksi.


Tuula Ekbom ylennettiin kirkkauteen 8.7.2019. Ilpoistenpiirin toiminta jatkuu entiseen tapaan, mutta nyt vastuuhenkilöinä ovat Lassi Erpiö ja Soile Inkari. Joka tiistai kokoonnutaan Sanan ja rukouksen iltaan Martinkirkkoon. Jumalan läsnäolossa ihmisiä pelastuu, parantuu ja vapautuu. Kunnia Jumalalle. TV7:n ohjelmat jatkuvat myös sovitusti.


Sähköpostia voi lähettää meille:

soile(at)inkari.fi

lassi.erpio(at)gmail.com