Ilpoistenpiiri 30 v. 2018TERVEHDYKSIÄ YHTEISTYÖTAHOILTA vuonna 2018, jolloin Ilpoistenpiirin toiminnasta oli kulunut 30 vuotta:


TV7:N TERVEHDYS


Ilpoisten piiri 30 vuotta.


Minulla ja Mirjalla ja koko Taivas TV7 henkilöstöllä on erityisen suuri ilo onnitella

Ilpoisten piiriä heidän täyttäessään 30 vuotta. Tuula Ekbom ja Lassi Erpiö ovat tulleet erityisen rakkaiksi esikuviksi ja yhteistyökumppaneiksi jo yli kymmenen vuoden ajan.

Tuulan ja Lassin syvällinen Raamatun tuntemus ja sen todeksi eläminen evankeliumin työssä, on saattanut tuhannet ja tuhannet ihmiset saamaan yhteyden Jeesukseen ja pelastustielle. Heidän televisio- ja radio-ohjelmansa tiedonsanoineen on tehnyt heistä suosittuja opettajia katsojien ja kuulijoiden piirissä.


Ilpoisten piirin illoissa Martin kirkossa olemme saaneet kokea pyhyyden ilmapiirin.

Koskettava musiikki puheiden ja rukousten täydentäjänä on tuonut vuodesta toiseen kirkkosalin lähes täyteen ihmisiä.


Haluamme Mirjan kanssa kiittää Ilpoisten piirin vastuunkantajia siunauksellisesta työstänne.Martti ja Mirja Ojares


 
RADIO DEIN TERVEHDYS


Radio Dei onnittelee Ilpoisten piiriä 30 vuodesta uskollista palvelutyötä uskon levittämisessä ja vahvistamisessa.

Kiitämme myös hyvästä yhteistyöstä jo useiden vuosien ajan Radio Dein kanssa.

 

Siunaavin terveisin

Radio Dei

 

Lauri Nurminen

RENÉ LAULAJAISEN TERVEHDYS


Tulin ensimmäistä kertaa Ilpoisten piirin Sanan ja rukouksen iltaan Ilpoisten srk talolle lähes 30 vuotta sitten ystäväni lääkäri Ari Koivuniemen kanssa.

Muistan hyvin selvästi tilaisuuden ilmapiirin.siinä oli sellainen 'kodin tuntu',jossa koin viihtyväni.Tuula otti minut lämpimästi vastaan ja sama lämmin vastaanotto on säilynyt jo kohta 3 vuosikymmentä vieraillessani Martin kirkon tilaisuuksissa säännöllisesti 4-5 kertaa vuodessa.minusta on pidetty hyvää huolta.puolestani on rukoiltu kun olen tehnyt evankelioimismatkoja ympäri maailmaa,matkojani on tuettu rakkaudenlahjoin sekä äänitteitäni on ostettu tilaisuuksien yhteydessä tuhansia.Tuula on aina pitänyt huolta siitä ,että Rene on hyvin varustettu matkoja varten.

Olen Jumalalle kiitollinen Tuulasta ja koko Ilpoisten piiristä,johon tunnen sydämestäni itsekin kuuluvani.

Rene' Laulajainen

TURUN KATULÄHETYKSEN TERVEHDYSIlpoisten piirillä on ollut iso merkitys uskonelämässäni. Olin ollut muutaman vuoden uskossa, mutta ilman srk-yhteyttä ja uskonystäviä. Kuulin eräältä vaimoni sukulaiselta Ilpoisten piiristä ja kävinkin Martin kirkon tiistai-illoissa aivan vuosituhannen vaihteessa. Illat olivat vaikuttavia ja penkissä koin voimakasta Jumalan kosketusta. Ilpoisten piiri muodosti ensimmäisen srk-yhteyden Martin srk raamattupiirin ohella.


Erityisesti Jumala vaikutti uskossa uudistumisen tiistai-illassa 2002, jolloin halusin uudelleen antaa elämäni Jeesukselle. Tuula Ekbom rukoili puolestani ja koin yli ymmärryksen käyvää rauhaa, iloa ja vapautta. Jumalan rakkauden valtaamana alkoi uusi vaihe elämässä Jeesuksen seuraajana, joka kolmen ja puolen vuoden hengellisen kasvun ja prosessin jälkeen johti uuteen tehtävään ja kutsuun katulähetystyöhön. Siinäkin oli vaikuttamassa Ilpoisten piirin ihana esirukoilija ja ihmeellinen Jumalan johdatus.

Perhesyistä sittemmin en ole kovin usein päässyt osallistumaan Martin kirkon tiistai-iltoihin, mutta silloin kun se on mahdollista, koen illat edelleen antoisina. Ilpoisten piiri on saanut siunata tätä kaupunkia ja jopa maata pian 30 vuotta. Kiitos Herralle siitä. Muistan myös rukouksissa Ilpoisten piirin iltoja, vaikka en itse niihin pääsisi osallistumaankaan.

Myös Juhani Huotarin ja Tuula Ekbomin vetämät rukouspäivät katulähetyksessä yhdessä Ilpoisten piirin rukoilijoiden kanssa ovat siunatut ja niistä olen hyvin kiitollinen. Myös Turun katulähetyksen puolesta tahdon kiittää pitkäaikaisesta hyvästä yhteistyöstä Ilpoisten piiriä.


Omasta ja Turun katulähetyksen puolesta onnittelen Ilpoisten piiriä 30 -vuotisjuhlan johdosta ja kiitän kaikkia Ilpoisten piirin palvelijoita uskollisesta palvelusta Herran elopellolla ja toivotan Jumalan siunaamaa armollista vuotta 2018 teille kaikille veljille ja sisarille Jeesuksessa Kristuksessa. 


Turun katulähetys


Jukka Silvola

AGAPE INTIAN TERVEHDYS 30-VUOTIAALLE ILPOISTEN PIIRILLE


”Kurjat ja köyhät etsivät vettä, mutta sitä ei ole, heidän kielensä kuivuu janosta. Mutta minä Herra kuulen heitä, minä, Israelin Jumala, en heitä hylkää. Minä puhkaisen purot kalliokukkuloihin, lähteet laaksojen pohjiin. Autiomaan minä muutan vesilammikoiksi ja kuivan maan lähteiksi.” (Jes.41:17 ja 18)

Yllä oleva raamatunlause tuli heti mieleeni, kun ajattelin Ilpoisten piiriä, sen toimintaa ja vaikutusta Turussa, Varsinais-Suomessa ja koko Suomessa. Jumala itse avasi 30 vuotta sitten autiomaahan virvoittavan vesilähteen, jonka äärellä sadat janoiset ja nälkäiset kulkijat ovat voineet ammentaa elävää vettä Kristuksesta.

Jo viidentoista vuoden ajan olemme saaneet tehdä yhteistyötä piispa Jacob Marinenin ja Agape Intian tiimin vieraillessa lähes vuosittain Martin kirkon tiistai-illoissa.

Työyhteydessä Ilpoisten piirin kanssa olemme kokeneet erityisen suurena siunauksena kristittyjen yhteyden, raittiin karismaattisuuden, Israel-rakkauden ja kaikkialle maailmaan suuntautuvan lähetysinnon.

Onnittelut 30-vuotiaalle! Suokoon Jumala työnne jatkuvan ja laajentuvan edelleen!

Huittisissa 16.11. 2017

Agape Intia ry:n hallituksen puolesta

Juhani Mattelmäki

UUSI ELÄMÄ - LEHTI ONNITTELEEUusi Elämä -lehti onnittelee Ilpoisten piiriä ja sen työn vetäjää Tuula Ekbomia juhliessanne työnne 30 vuotista taivalta.


Olette olleet uskollisia työssänne, jonka kautta monet ovat pelastuneet ja parantuneet. Työnne on ollut ainutlaatuista maassamme. Olette siunanneet koko Kristuksen ruumista yli kaikkien seurakuntarajojen. 


Ilpoisten piiri on ollut suureksi siunaukseksi myös Uusi Elämä -lehdelle.


Sydämellinen kiitos Tuulalle ja koko Ilpoisten piirille!


Toivotan Teille Jumalan runsasta siunausta!

Pauli Kemi

ONNITTELU


Runsasta Jumalan siunausta 30-vuotiaalle Ilpoistenpiirille juhlapäivänänne. Jatkukoon työnne Jumalan armosta edelleen.

Siunaavin terveisin Matti ja Inkari Hyrkäs, Lahti


VÄINÖ LAMMINTAUSTAN KIRJOITUS MATKOISTA


MatkakertomusIlpoisten piiri teki Venäjän matkoja 1990-2000 välisenä aikana n. 30 kertaa. Matkat suuntautuivat yleensä Pietariin ja takaisin tullessa Viipuriin.


Kävimme Pargaluvassa , Hatsinassa , Pietari Paavalin  ja joskus myös Pyhän Marian ev.lut kirkossa.  Saimme olla paljon kodeissa vierailuilla.  Matkoilla veimme avustustavaraa juutalaisille ja kirkkoihin kirjallisuutta ja vaatetavaraa.


Meitä oli matkoilla n. 40 henkeä. Matkat olivat silloin halpoja. Avustustavarat ja Raamatut sain hankittua lahjavaroin , jotka sain matkalaisilta ennen matkaa.


Mieleeni palautuu eräs matka jonka teimme Moskovaan. Matkalle lähtijöitä oli silloin 25 henkeä.


Matka tehtiin sinä aikana, kun Venäjä  oli vapautunut Neuvostoliiton ikeestä. Matkalaisilta sain 12,500mk ostettavaksi kirjallisuutta.  Avaisanomasta. Pääasiassa ostin Raamattuja, mutta jonkinverran lasten kuvaraamattuja jotka ovat kovin haluttuja kirjoja Venäjällä.


Lähdimme Turun tuomikirkon pihalta matkalle. Ajoimme ensin Pietariin ja jatkoimme kohti Moskovaa. Pietarin jälkeen kuljettajalle nousi kova kuume ja jouduin ajamaan Pietarista - Moskovaan. Oli oltava tarkkana,kun jatkuvasti tuli autoja vastaan kolmea kaistaa eikä siellä saa käyttää ajovaloja vaan parkeilla on ajettava. Matka meni lopulta hyvin ja kuljettaja toipui ajamaan jo Moskovassa.


Majoituimme hotelliin ja heti tulkkimme sai tietää suuresta evankelioimistapahtumasta, jota eteläkorealaiset pitivät josssain  yliopistoalueella. Löysimme lopulta paikan ja menimme sisään. Lavalla oli kauniisti pukeutuneita julistajia ja laulajia. Eräs meistä matkalaisista innostui heistä niin kovin, että meni lavalle silittelemään niiden pukuja ja siunasi heitä. Järjestysmiehet eivät ymmärtäneet hänen tarkoistustaan vaan

hänet talutettiin ulos. Hyvä ohjelma heillä oli ja selvisimme ulos ilman suurempia vaikeuksia.Seraavana päivänä tulkkimme sai selville että jossain yliopistoalueella oli jokin suuri pastoreiden kokontuminen.  Lähdimme etsimään  ja pienen etsimisen jälkeen paikka löytyikin.  Kaksi Suomesta tullutta saarnaajaa tunsinkin. Nyt tuli tarpeeseen se meidän tuomamme raamattulähetys.  Jaoimme kirjapaketit pastoreille ja eräs pastori oli

Siperiasta asti, joka toi terveisiä vaimoltaan ja 12 lapseltaan. Hän sanoi, että Raamatut

menee tarpeeseen heidä seurakunnassaan. Myös Tsernobilin alueen pastori kiitteli kovasti saamastaan lahjasta.


Totesimme, että olimme Herran johdatuksessa. Koko kirjavarastomme jäi sinne pastoreille levitettäväksi ympäri venäjää.


Muistelimme Moskovan matkaa Lassi Erpiön kanssa tavatessamme Somerolla  ja ihmettelimme, kuinka Moskovan matka oli jo edeltäpäin valmistettu.


Jumala oli sen jo edeltäpäin tiennyt, ja me saimme kulkea valmistetuissa teoissa.Kaikista matkoista jäi hyvä mieli ja monet  sanoivat, että hienoja matkoja ne olivat.


Väinö Lammintausta


FORSSA

SHALOM! ASIAA ILPOISTENPIIRISTÄ.

AULIKKI KOSKIMÄEN KIRJOITUS.


Ilpoisten seurakuntatalolla Seija Lehtonen oli vetämässä lauluryhmää. Vuosiluvuista voi Seija kertoa. Lehtosen Seija ja Kivirannan (silloin Oinonen) Seija kulkivat mukana myös matkoilla.

Nykyisistä laulajista olivat silloin ryhmässä jo Sirpa Ahti, Seija Vgonzas ja Terttu Alitalo. Itsekin pääsin ryhmään mukaan Lehtosen Seijan kutsumana. Pianolla säestämässä oli usein Tapani Ojanperä, kitaraa oli soittamassa Esa Aarnio. Seijan siirryttyä muihin tehtäviin vetäjäksi tuli Risto Takkinen, Hän soitti myös trumpettia ja harmonikkaa Martin kirkkoon siirryttyä olivat mukana myös nuoret miehet Yrjö Fager, piano ja kitara, Aki Takkinen, bassokitara, Jukka Palomäki, saksofoni, Markus Kemi, kitara. Pianossa tuuraajina olivat tarvittaessa Veikko Viljanen, Hanna Lehtonen, joka nykyisin toimii kirkon kanttorina, Härkin, Mikko. Matkoilla mukana usein olivat Yrjö, Aki ja Jukka ja Mikko. Nykyisin he jo ovat muissa tehtävissä työ- ja perhe-elämien johdosta. Myöhemmin soittaja joukkoon liittyi Heimo Hyvönen, vetopasuunansa kanssa, Kirvesniemi Martti, klarinetti, Juha Jokinemi, kitara, sekä Lidija Scepancevic. Risto Takkisen siirtyessä muihin tehtäviin ryhmän vetäjän tehtävät otti vastaan Heimo Hyvönen. Heimo Hyvösen luovuttua tehtävästä sairastuttuaan, tehtävään tuli Aulikki Koskimäki v. 2001 toukokuussa. Nykyisiä, ”vakituisia” soittajia ovat Irene Mattsson, piano, Raimo Mattsson, bassokitara, Lidija Scepancevic, viulu, Anneli Näsänen, rumpu. Pianossa tuuraamassa on ollut Olli Sjöblom. Nykyisin lauluporukkaan kuuluu, Ahokas Raili, Ahti Sirpa, Alitalo Terttu, Kaunisto Irma, joka myös hoitaa vierailijoiden kahvitusta, Lehtopolku Berit, Tortinmäki Paavo, Vgonzas Seija, joka toimii tarvittaessa myös tulkkina, Saksi Jarmo, Bly Timo, Mattila Hannu, Markkanen Kirsti, Paatelainen Pirjo-Riitta. Lisänä joukossa on Jokiniemi Jaana ja Juha, silloin, kun ovat muusta työstään vapaat.

Mainittakoon merkittävinä persoonina joukossamme olleet, jotka nyt jo ovat ylennetyt kirkkauteen, Mirjam Nikkola, joka jo Ilpoisten seurakuntatalolla ollessa parantui vakavasta sydänsairaudesta ja joka kirjoitti todistuskirjasen jaettavaksi uskostaan ja parantumisestaan ja Arvi Koskinen, joka vielä yhdeksänkymppisenä voimiensa mukaan oli laulamassa.

Ylistysryhmänä olemme saaneet olla matkoilla mukana eri koostumuksina n. 5-6 henkilön voimin.

Martin kirkkoon siirryttäessä olivat ykköslaulajina Seija Kiviranta, Raili Oksa ja Ulla Kukkanen, jotka myös ovat siirtyneet muihin Tehtäviin evankeliumin parissa. Laulajina ja todistajina matkoilla ”Martin kirkon aikoina”, tulkoon mainittua, ovat olleet myös Matti Nieminen ja Juhani Pylkkänen, jotka myös ovat nyt evankeliumin työssä muualla.

Joskus ajattelen, että Ilpoistenpiiri on ollut eräänlainen ponnahduspaikka eteenpäin monien kohdalla. Itsellekin se on ”pientä” ihmettä, että vielä olen saanut olla mukana.

Kiitos ja kunnia Jumalalle.

Kiitos Tuulalle kärsivällisyydestä.

Aulikki Koskimäki


ILPOISTENPIIRI 30 VUOTTA


Tänään saamme Herraa piiristä kiittää

ja kädet yhteen liittää.

Tuula-sisar on ollut meille äidillinen rakas

Herralle uskollinen palvelijatar.

Saamme kiittää hänestä, Soilesta, Aulikista,

Seijasta, Uolevista, Pentistä ja monesta muusta

ja kaikista palvelijoista heistä,

joista Herran luona ovat jo Heimo,

Helvi, Mirjami, Raili ja Irene.

Monet riemun hetket täällä

olemme saaneet yhdessä viettää.

Martinkirkko onkin rakas meille,

joita Herra siellä johti elämän teille.

Kiitos Herra tästä armosta

ja hyvästä huolenpidosta kaikesta.

Uskollinen olet Herra Jeesus ollut,

nyt on 30 vuotta täyteen tullut.

Monet matkat saimme tehdä

ja vahvaa Sanan ruokaa syödä.

Uskovien yhteys on ollut vahvaa

kun on saatu kokea Herran rauhaa.

Sanat eivät riitä kertomaan

niin paljon olis muisteltavaa.

Herra tehköön työnsä loppuun,

Jeesus anna meille Hengen voimaa palveluun.

Ilpoistenpiiriä ja Tuulaa sekä meitä

muista Jeesus aina rukouksin.

Sinulta on kaikki hyvä tullut Isä

asuu siksi aina kiitos sydämissä.

Toisiamme aina siunataan

ja rakasta Herraamme palvotaan.

Mennään kaitaa elon tietä käyden

toisillemme veljen kättä lyöden,

rukoillen ja toisiamme muistaen.

Olkaa ystävät kaikki siunatut Herran

Mestarimme rakkaassa nimessä.

Kiittäen teitä rakkaudestanne,

rukouksistanne ja tuestanne

Lassi-veli